Muuseuminõukogu komisjon on välja valinud Eesti muuseumide aastaauhindade nominendid. Kümnest muuseumiroti kategooriast on Haapsalu linnuse muuseum jõudnud esikolmikusse kahes: muuseumiarendaja ja eriauhind 2019.

Eriauhinnaga tunnustatakse muuseumi või isiku erilist tegu või panust muuseumivaldkonna arendamisel. See võib olla innovaatilised lahendused, valdkondadevahelised arendustegevused, muuseumitaristu väljaarendamine, rahvusvahelised teadus-ja koostööprojektid, vabatahtlik panustamine ning muuseumitöö kui elutöö.

Eesti muuseumide aastaauhindade konkursi eesmärk on kiita ja tänada parimaid muuseumispetsialiste ning tuua avalikkuse jaoks rohkem esile muuseumitöö erinevaid tahke.  Võitjad selguvad 24. jaanuaril 2020 Valga raudteejaamas toimuvad auhinnagalal. Gala eel toimub Valga Kultuurikeskuses Eesti muuseumide aastakonverents, kus kõik nominendid tutvustavad oma projekte.

Muuseumirotid_Foto Helen Melesk
Foto: Helen Melesk