Loheloomise konkursi võitjaks osutus Ridala Põhikooli 3. klassi õpilane Randel Rasin.

Aprillikuu algul välja kuulutatud konkursile laekus 103 lohetööd üle Eesti. Fotod lohedest olid virtuaalnäitusena üleval Haapsalu linnuse Facebooki lehel ning žüriiks said olla kõik huvilised. Üle 500 hääle kogunud võidutöö omanikku premeeritakse linnuse priske kingikotiga.

Haapsalu linnuse turundus- ja kommunikatsioonijuhi Hele Otti sõnul kingitakse igale osalejale tänutäheks linnuse muuseumi perepääse. „Meil on hea meel, et konkurss sai nii palju positiivset tagasisidet. Iga töö on väga eriline ja preemiat väärt,“ selgitas Otti.

Loheloomise konkursi idee arenes välja püha Jüri tutvustavast haridusprogrammist, mida eriolukorra tõttu algsel kujul muuseumi külastajatele pakkuda polnud võimalik. Linnuserahvas kinnitab, et lohekonkurss toimub ka järgmise aasta jürikuul.